Alissa over haar carrière bij Holla

“De kansen liggen hier voor het oprapen.”

Een afwachtende houding past niet binnen de Holla cultuur. Als je iets wilt, moet je het zélf mogelijk maken. Heb je een goed verhaal en een goed plan? Dan krijg je alle ruimte. Zelf ben ik hier als advocaat-stagiair binnengekomen. De kansen om te groeien en te ontwikkelen heb ik zelf aangegrepen. Mijn behoeften om mijn kennis te verdiepen en te verbreden, ook met niet-juridische kwaliteiten, heb ik aangekaart bij mijn Business Unit coördinator. Daardoor krijg ik nu de mogelijkheid om ook op managementniveau mee te denken én ik werk aan het opbouwen van mijn eigen praktijk.

Ik zit nog lang niet aan mijn plafond

Advocaat zijn is voor mij belangrijk, maar ik heb altijd de behoefte gevoeld om meer te doen dan alleen juridisch werk. Ik heb bijvoorbeeld naast mijn werk in het bestuur van de Jonge Balie gezeten en ben doorgerold in een specialisatieopleiding voor Ondernemingsrecht. Holla biedt de ruimte om met deze ambities aan de slag te gaan. Als je maar een goed verhaal hebt en zélf initiatief neemt. Inmiddels zit ik daardoor al zes jaar bij Holla. Dat is in principe niet ‘des millennials’, omdat anderen meestal na twee of drie jaar weer verder kijken. Maar, ik zit voor mijn gevoel nog lang niet aan mijn plafond hier. Er liggen nog zó veel kansen voor het oprapen.

Bekijk vacatures

Juridisch werk én groeien op managementniveau

In de advocatuur word je bijvoorbeeld opgeleid en opgevoed tot advocaat, niet als manager. Maar omdat wij als team en als kantoor steeds groter worden, merkte ik dat ik meer aandacht wilde besteden aan deze groei. Hoe houd je bijvoorbeeld het team tevreden? En welke sterktes en zwaktes zijn er binnen het kantoor? Mijn initiatief wordt gewaardeerd: we besteden hier nu gezamenlijk serieus aandacht aan. Voor mij een unieke kans om me ook op dit vlak te ontwikkelen. Samen met mijn manager neem ik onder andere de huidige beoordelingscyclus onder de loep en werken we aan de persoonlijke ontwikkeling van het team. Daarnaast zijn er ook volop mogelijkheden om aan mijn eigen praktijk te werken.

Ik verzamel mijn eigen cliënten om me heen

Zo is Holla verbonden aan BrabantSport. Twee personen mogen op de verschillende borrels en sportevenementen die zij organiseren ons kantoor vertegenwoordigen. In plaats van dat twee partners deze rol vervullen, kreeg ik de kans om naast een van de partners als volwaardig lid betrokken te zijn. Op deze manier krijg je als advocaat echt een eigen gezicht. Een mooie gelegenheid om meer eigen cliënten om me heen te verzamelen. Wat daar ook bij helpt is dat niet alleen de partners, maar ook associates tijdens juridische trajecten direct contact hebben met cliënten. Zo bouw je zelf een band én een praktijk op.

Volgende: Gertjan over carrière

Bekijk vacatures