Annabel over haar carrière bij Holla

“Je bepaalt zelf hoe jij als advocaat je zaken wilt doen”

Ik heb in mijn studententijd stage gelopen bij Holla en vond het toen al een erg leuk kantoor. En nu ik hier vijf jaar later als medewerker rondloop, is dat niet anders. Enerzijds heeft dat te maken met het uitdagende werk waarbij je constant nieuwe dingen leert. Anderzijds is het gewoon een heel leuk team, waarbij er ook genoeg ruimte is voor sociale activiteiten met elkaar, zoals borrels en sportevenementen.

Hoe jij je verder ontwikkelt bepaal je zelf

Holla’s grootste kracht is dat er hier ontzettend veel mogelijk is. Omdat we een groot kantoor zijn, heb je toegang tot veel rechtsgebieden en sectoren. Als jij je in een bepaalde richting wilt ontwikkelen, kan dat bij Holla eigenlijk altijd. Je krijgt dan zelf de verantwoordelijkheid om een plan op te stellen en kunt zo in principe volledig je eigen pad creëren. Met daarbij wel voldoende ondersteuning vanuit kantoor. Het is niet alsof je zonder ervaring in een zwembad wordt gegooid en er wordt gekeken of het je lukt om zelf te zwemmen of niet. Als je niet goed weet hoe je iets moet oppakken is er een groot team dat klaar staat om jou te helpen.

Bekijk vacatures

Iedereen wordt op gelijke waarde geschat

De sfeer onder de collega’s is heel prettig, zo ook in mijn team. Bij andere kantoren heerst er soms een sterke hiërarchie, maar bij Holla is dit niet het geval. Iedereen staat open voor elkaars ideeën, of ze nou van een advocaat-stagiair komen of van iemand die er al veel langer werkt. We werken als team samen om hetzelfde doel te bereiken en iedereen wordt in dat proces op gelijke waarde geschat. Je kunt je eigen inbreng doen in dossiers en dat wordt ook gewaardeerd. En je krijgt de kans om zelfstandig zaken op te pakken.

Je kunt je bij Holla breed oriënteren

Ook biedt Holla voldoende mogelijkheden om je verder te specialiseren als advocaat en je kennis te verbreden. Dit kan bijvoorbeeld door het volgen van vervolgopleidingen zoals Grotius. Daarnaast kan je je binnen Holla breder oriënteren. Ik ben zelf werkzaam in de praktijk Fusies en Overnames, maar werk ook in de procespraktijk. Ik vind die diversiteit in mijn werk erg leuk en leerzaam. Bovendien kan ik de kennis die ik opdoe in het ene rechtsgebied gebruiken voor het andere rechtsgebied. Zo heb ik wel eens een procedure gevoerd over een aandeelhoudersgeschil. Hierdoor weet ik beter waar ik op moet letten als ik zelf een aandeelhoudersovereenkomst opstel. Als je als advocaat weet waar de mogelijke pijnpunten kunnen liggen, zorgt dat voor een betere advisering.

Volgende: Pieter over carrière

Bekijk vacatures