Freek over zijn carrière bij Holla

“Je merkt dat je de investering waard bent”

Wat ik erg fijn vind bij Holla is de combinatie van goede begeleiding aan de ene kant, en dat je aan de andere kant al heel snel dingen zelf kunt oppakken. Veel zaken draai ik volledig zelfstandig en daar leer je een stuk meer van dan wanneer je in een groot team alleen een klein stukje van de puzzel mag oplossen. Maar als ik er even niet uitkom is er altijd een helpknop waar ik op kan drukken en dan schiet er gelijk iemand te hulp.

Je krijgt supersnel veel verantwoordelijkheid

Ik heb in mijn korte carrière als advocaat al zoveel voorbeelden van zaken die ik zelfstandig heb opgepakt. Op dit moment sta ik één van de grootste cliënten van kantoor bij in een bestuurdersaansprakelijkheidszaak. De procedure bij de rechtbank heb ik gewonnen en de wederpartij is inmiddels in hoger beroep gegaan, dus daar werk ik nu aan. En ook al ben ik vierdejaars, of zelfs tweedejaars toen deze zaak begon te lopen, en gaat het om een belangrijke cliënt en een groot financieel belang, ik heb de procedure zelf mogen doen.

Bekijk vacatures

En wordt daarbij goed begeleid

Ik ben gezegend met een fijne patroon die het leuk vindt om me dingen te leren. Als ik er even niet uitkom met een stuk, dan kijken we er samen naar en stuurt zij me in de juiste richting. Soms sparren we ook over een zitting die eraan zit te komen. En ze gaat af en toe mee naar de rechtbank. Dan geeft ze me achteraf tips over wat er goed ging en wat ik nog zou kunnen verbeteren. Het is fijn dat er zoveel tijd wordt uitgetrokken voor mijn ontwikkeling. Ik merk dat Holla het de moeite waard vindt om in mensen te investeren, daar wordt echt veel voor gedaan. Je wordt hier niet gezien als een machine die uren moet maken en die verder aan zijn lot overgelaten wordt.

Er is ontzettend veel mogelijk

Als jij weet wat je leuk vindt en wat je graag wilt doen, kun je binnen kantoor zoveel kanten op. Zelf vind ik procederen leuk en op dit moment wil ik daar vooral heel erg goed in worden. Holla geeft je dan de mogelijkheid om cursussen te volgen en je verder te specialiseren. Maar ook als je denkt een gat in de markt gevonden te hebben dan word je daarin gesteund, zelfs als het iets compleet nieuws is dat binnen kantoor nog niet bestaat. Zo is er in de laatste jaren een Transitieteam ontwikkeld en heeft een collega-medior het initiatief genomen om een afdeling sportrecht op te zetten. En dan maakt het niet uit of je hier nog maar net werkt of dat je al jarenlang ervaring hebt bij Holla.

Volgende: Annabel over carrière

Bekijk vacatures