“Het is misschien zelfs beter dan ik had verwacht”

Een voordeel van Holla is dat er een grote jonge garde is, er zijn veel startende junioren. Als je in de beroepsopleiding zit, doe je dat standaard met een aantal collega’s en help je elkaar ook. Dat het een jong kantoor is, zorgt er ook voor dat er veel ruimte is om vragen te stellen. De lijntjes met collega’s zijn kort en communiceren gaat gemakkelijk.

De begeleiding is hier gewoon heel erg goed

Opvallend aan Holla vind ik dat er veel aandacht wordt besteed aan ontwikkeling. Met mijn patroon heb ik een persoonlijk PR-plan opgesteld, met als doel alvast na te denken over waar ik naartoe wil. En dat kan echt van alles zijn, een bepaalde specialisatie, artikelen schrijven of me aansluiten bij een vakvereniging of netwerkclub. Op die manier word ik enerzijds getriggerd om over mijn persoonlijke ontwikkeling na te denken en anderzijds om alvast commercieel bezig te zijn. Het is niet alsof er als junior van je verwacht wordt dat je al cliënten binnenhaalt, maar uiteindelijk is dat wel een onderdeel van het werk en op deze manier kom je er al vroeg in je carrière mee in aanraking.

Bekijk vacatures

Er is veel ruimte voor feedback en het stellen van vragen

Holla is voor mij een fijne plek om te leren. Het contact tussen mij en mijn patroon is goed en ik krijg voldoende ruimte om vragen te stellen. Ook wordt er van je verlangd om kritisch te zijn en wordt het gewaardeerd als je met een initiatief of een voorstel komt. Natuurlijk is er een zekere mate van hiërarchie, maar dit ervaar ik niet als negatief. Je krijgt bij Holla het vertrouwen om al vroeg in je carrière zelfstandig aan de slag te gaan met bijvoorbeeld een processtuk. Als je als junior aansluit bij een belangrijke bespreking wordt niet van je verwacht dat je een ‘fly on the wall’ bent, maar is er ruimte om echt deel te nemen aan het gesprek. Ik heb nooit het gevoel gehad dat ik onprettig in het diepe werd gegooid, omdat we als team opereren en er voldoende vertrouwen is. Je krijgt hier de begeleiding die nodig is om vroeg de fijne kneepjes van het vak te leren.

Ik krijg vertrouwen als ik nieuwe dingen wil proberen

Holla geeft advocaten de kans om ideëen tot uitvoering te brengen. Samen met een collega ben ik verantwoordelijk voor het opzetten van het Holla merkenbureau. Ons doel is om daarmee onze diensten uit te breiden en meer aan de voorkant te adviseren, op die manier kunnen we nog meer full service zijn voor onze cliënten. Door dit project leer ik veel nieuwe dingen, hoe zet je bijvoorbeeld een nieuw product in de markt? We hebben nagedacht over promotie op LinkedIn, het schrijven van artikelen en het bezoeken van evenementen. Het is ontzettend leuk dat je als junior de vrijheid en het vertrouwen krijgt om zelf met zoiets aan de slag te gaan.

Volgende: Alex over carrière

Bekijk vacatures

 

Weten hoe onze advocaten denken over hun carrière bij Holla?

Femmie over werken bij Holla: