“Die Brabantse gezelligheid is echt kenmerkend voor Holla”

Local Hearts

Het lokale aspect is wat Holla anders maakt dan bijvoorbeeld de grote Angelsaksische kantoren en dat is deels ook wat me aansprak. Ik wilde werken bij een kantoor met grote diversiteit aan zaken en cliënten. Bij Holla kun je werken voor een grote multinational of voor een mooi Mkb.  Holla heeft veel lokale cliënten en het leuke daarvan is dat je direct de impact van je werk ziet.

We wisselen hard werk af met ontspanning…

Bij Brabant hoort natuurlijk gezelligheid en dat vind ik heel belangrijk in mijn werkomgeving. Voordat ik hier aan de slag ging hoorde ik al dat de werksfeer erg goed is en na anderhalf jaarbij Holla kan ik zeggen dat dat klopt. Het is hard werken, maar er is ook veel ruimte voor ontspanning. Er hangt een goede sfeer in onze praktijkgroep, op kantoor en tussen de verschillende vestigingen. We doen samen mee aan sportevenementen, zoals een padeltoernooi of een hockeytoernooi. Het kerst- en zomerfeest is elk jaar weer een succes en natuurlijk vieren we samen carnaval. En er is altijd tijd voor een koffietje of een borrel met collega’s. Die Brabantse gezelligheid is echt kenmerkend voor Holla.

Bekijk vacatures

Global Minds

Tegelijkertijd is Holla een groot kantoor dat steeds meer de landsgrenzen over gaat. Ik ben onderdeel van het team IP/IT en zeker de helft van mijn werk is op dit moment internationaal georiënteerd. We bedienen in onze praktijk veel internationale cliënten, maar ook de zaken zelf kennen steeds vaker een internationaal karakter. Denk aan merken- of modellenrechtgeschillen bij het EUIPO of het BOIP of auteursrechtzaken met steeds vaker een internationaal aspect. Verder werken wij samen met onze internationale partnerkantoren TLT en GSJ en is het bijvoorbeeld mogelijk om een uitwisseling te doen en een bepaalde periode in Antwerpen of Londen te werken. Voor jonge advocaten die op zoek zijn naar een uitdaging kan dat heel aantrekkelijk zijn.

En hebben een divers cliëntenbestand

Er zit veel variatie in het cliëntenbestand, het type zaken en de werkzaamheden bij Holla en dat vind ik erg leuk. Het zorgt ervoor dat mijn werk afwisselend en uitdagend is en per dag verschilt. Of ik daar een voorbeeld van heb? Ik kan de ochtend beginnen met schikkingsonderhandelingen op kantoor en een paar uur later ben ik dan weer bezig met het schrijven van een processtuk of een annotatie. Tussendoor kan een cliënt nog bellen met een korte adviesvraag. Binnen ons team krijg ik de mogelijkheid om verschillende specialisaties binnen IP/IT  te ontdekken, ik kan mij daardoor ook op persoonlijk vlak ontwikkelen.

Volgende: Alex over Holla

Bekijk vacatures