“Ik zie gewoon dat ik groei”

Voor ik bij Holla begon heb ik drie jaar aan het roer gestaan van ons familiebedrijf. Ik heb daar ontzettend veel geleerd, maar wat betreft mijn juridische kennis stond ik stil. Twee jaar geleden heb ik de switch naar de advocatuur gemaakt en ben ik bij Holla aan de slag gegaan. Sindsdien heb ik mijn juridische kennis in een razend tempo weer opgerakeld. Ik merk dat ik in korte tijd veel ben gegroeid en begin ook steeds meer mijn eigen stijl te ontwikkelen.

Er wordt van je verwacht dat je initiatief toont

Mijn tijd in het bedrijfsleven heeft me mede gemaakt tot wie ik ben. Ik heb goed nagedacht over mijn toekomst en weet wat ik de komende jaren wil bereiken. Dat is een instelling die goed bij Holla past, er wordt hier van je verwacht dat je zelf initiatief neemt met betrekking tot je ontwikkeling. Als je een bepaalde richting in wilt of iets nieuws wilt proberen begint dat bij jezelf. Ik ben bijvoorbeeld onlangs lid geworden van een netwerkclub, dat was mijn eigen idee en ik heb toen zelf uitgezocht welke club het beste bij mij past. Vervolgens heb ik dat aangedragen bij Holla en dan worden vanuit kantoor daarvoor de nodige middelen geboden.

Bekijk vacatures

Ik wil meer uit mezelf halen en niet stilstaan

Ontwikkeling vind ik een belangrijk onderdeel van mijn werk, zowel op persoonlijk als juridisch gebied. Op dit moment volg ik nog de beroepsopleiding en daarnaast breid ik mijn juridische kennis verder uit en werk ik aan mijn persoonlijke ontwikkeling door middel van het volgen van cursussen. Dat wil ik de komende jaren blijven doen. Buiten de verplichte PO-punten hoeft dat in principe niet, maar ik wil blijven groeien in mijn functie. Bij Holla wordt die instelling aangemoedigd, advocaten krijgen hier de mogelijkheid en de vrijheid om zich via de Holla Academy verder te ontwikkelen en te specialiseren.

In een multidisciplinair team implementeren we samen ons advies

Werken in een team vind ik prettig. Als ik met vragen zit kan ik bij iedere collega in het team binnenlopen. Zij nemen de tijd om de discussie aan te gaan of mij te voorzien van de kennis die ik nodig heb. Daarnaast werk ik bij overnames meestal in een multidisciplinair team met kantoorgenoten gespecialiseerd in andere rechtsgebieden zoals arbeidsrecht, vastgoed of intellectueel eigendomsrecht. De samenwerking versterkt het teamgevoel dat ik bij Holla zo prettig vind. Ook schakel ik regelmatig met accountants, fiscalisten en notarissen. Dit maakt een overname   niet alleen leerzaam, maar ook uitdagend.

Volgende: Louise over carrière

Bekijk vacatures

 

Weten hoe onze advocaten denken over hun carrière bij Holla?

Sjoerd over werken bij Holla: