Alissa over Holla

“We komen achter ons bureau vandaan en sluiten aan bij de Amerikaanse onderhandelingstafel”

Local Hearts

Aan eilandjes doen we steeds minder bij Holla. Bruggen, liften, fietspaden? We verbinden eilandjes meer en meer op de manier die past en nodig is. Zo werken onze verschillende rechtsgebieden regelmatig intensief samen in multidisciplinaire teams. En zijn er nieuwe ontwikkelingen binnen ons vakgebied? Dan delen we dit onderling. Iedereen wordt oprecht blij van elkaars succes, dat versterkt het teamgevoel enorm. Sport draagt daar ook echt aan bij. Zo hebben we niet alleen sportrecht in huis, maar zijn we als partner ook verbonden aan Brabant Sport én fietsten we onlangs met collega’s de Ronde van Holla. Dát is wat ‘Local Hearts’ voor mij betekent: samen werken, samen successen vieren én samen sporten.

We komen achter ons bureau vandaan

We hebben prachtige kantoren, maar zijn daar niet altijd te vinden. Ons doel is namelijk om concreet en bruikbaar advies te kunnen geven. Daarvoor komen we achter ons bureau vandaan. Geen juridische lange zinnen, maar advies waar de cliënt iets mee kan. Vanuit Ondernemingsrecht betekent dit dat je écht moet begrijpen wat de ondernemer doet. Ik ga dan ook de werkvloer bij mijn klant op, heb regelmatig direct contact met de ondernemer en zorg dat ik de branche tot in detail ken. Op deze manier weet ik wat voor de dagelijkse business belangrijk is, en kan ik op strategisch niveau adviseren. Zo heb ik bijvoorbeeld de wereld van LED-lampen voor sportevenementen veel beter leren kennen. Dit gebruik ik om op detailniveau advies uit te kunnen brengen, waar ze direct iets mee kunnen.

Bekijk vacatures

Global Minds

We kijken verder dan de eigen landgrenzen en streven naar een sterke internationale alliantie. Dit houdt in dat we intensief samenwerken met gerenommeerde advocatenkantoren buiten Nederland. Een belangrijk aspect hierbij is dat we niet vóór deze kantoren werken, maar mét. Het zijn echt collega’s, waarmee we ons internationaal nog beter kunnen profileren. Samen kennen we de verschillende rechtssystemen door en door, en kunnen we onze cliënten nog beter helpen. Bij mijn afdeling Fusies en Overnames betekent deze internationale insteek dat er nog meer belangen meespelen en nog meer partijen betrokken zijn. Dat is voor mij ‘Global Minds’: tijdsverschillen, complexe vraagstukken, andere culturen en een grenzeloze ambitie om door te blijven groeien.

We sluiten aan bij de Amerikaanse onderhandelingstafel

Laatst heb ik met twee collega’s een internationale deal mogen begeleiden voor de overname van Imkey – een Nederlands online platform – door het Amerikaanse Talent Inc. Zo’n traject blijft spannend, je verkoopt toch iemands kindje. Ik ben enorm trots op de deal die we hebben kunnen maken én het proces ernaartoe. We schoven met z’n drieën aan een onderhandelingstafel, met 20 man tegenover ons. Dat we daar als team tegen bestand zijn vind ik fantastisch. Hoe we dit hebben klaargespeeld? Door het intensieve contact onderling én het directe contact met de jonge ondernemer. Daardoor kun je snel schakelen en weet je precies hoe ver je kunt gaan. De cliënt? Die is heel enthousiast. En wij ook.

Volgende: Annabel over Holla

Bekijk vacatures