Annabel over Holla

“Het leuke is dat we niet de hele dag op kantoor blijven, maar ook bij de klant op bezoek gaan.”

Local Hearts

Na mijn rechtenstudie in Tilburg ben ik bij een Amsterdams advocatenkantoor gaan werken. Na enkele jaren daar hebben te gewerkt, kwam ik erachter dat ik het Brabantse leven miste. Ik kwam al snel bij Holla terecht. Een van de redenen dat ik voor Holla koos, sluit goed aan bij het thema ‘Local Hearts’. Holla heeft vestigingen in ’s-Hertogenbosch, Eindhoven en Utrecht en is echt betrokken bij de lokale ondernemingen. Ook heerst er een no-nonsense mentaliteit onder de advocaten. Wij willen een klant echt leren kennen en willen weten waar ze tegenaan lopen in hun onderneming. Door deze persoonlijke betrokkenheid kunnen wij onze klanten optimaal adviseren.

Samen leiden we het in goede banen

Het grote voordeel van Holla is dat we vrijwel alle expertises in huis hebben. Ik ben onderdeel van het team Fusies & Overnames en het kan voorkomen dat er bij een transactie bijvoorbeeld intellectuele eigendomsrechten of personeel worden overgedragen. Op dat moment kan ik snel schakelen met collega’s uit het team van IE of arbeidsrecht. We kennen de mensen daar, dus het is makkelijk om iemand te betrekken in een dossier. Bij een ander kantoor zou zoiets misschien extern uitgezet worden, maar Holla adviseert over de hele breedte. En bij een overname waar meerdere collega’s bij betrokken zijn, werk je met het hele team naar het doel toe, je leidt het samen in goede banen. Dat sociale aspect vind ik belangrijk in mijn werk.

Bekijk vacatures

Global Minds

In mijn praktijk merk ik dat steeds meer internationale aspecten aan bod komen. Onze klanten zijn niet alleen in Nederland gevestigd, maar hebben ook vestigingen en activiteiten in het buitenland. Het is voor ons daarom belangrijk om op de hoogte te zijn van de Europese regelgeving. Bovendien hebben we samenwerkingsverbanden met andere internationale kantoren. Allemaal met het doel om de klant optimaal te kunnen adviseren.

We zijn op de hoogte van wat er speelt

Op de hoogte zijn van wat er speelt bij een klant is een groot onderdeel van ons werk. Waarop ziet hun business en wat is voor hen belangrijk? Het leuke daarvan is dat we niet de hele dag op kantoor blijven, maar ook bij de klant op bezoek gaan. Ik heb laatst geadviseerd in een zaak waar er een contract moest worden opgesteld voor een nieuw product. Ik ben toen langsgegaan om het prototype te bekijken en ze hebben uitgebreid toegelicht wat de bedoeling was van de samenwerking. Als je met eigen ogen ziet waar het om gaat, helpt dat bij het opstellen van de juiste contracten. En het is super om bij het beginstadium van zo’n project betrokken te zijn.

Volgende: Freek over Holla

Bekijk vacatures