Freek over Holla

“In de voormiddag op klantbezoek met en OV-fiets en in de namiddag aansluiten bij een overleg met legal afdelingen in Londen en Parijs.”

Local Hearts

Holla is best een groot kantoor. We staan in de top 25 van Nederlandse advocatenkantoren en gaan steeds meer internationaal werken. Toch hebben we ook nog een regionaal karakter. Onder de collega’s heerst een goede sfeer. We zijn redelijk bescheiden en hebben geen grote bek, maar willen vooral gewoon ons werk goed doen. Dat past denk ik wel bij de regio en bij Brabant. Daarnaast zijn we als kantoor én individueel betrokken bij wat er in de regio gebeurt. We zijn vertegenwoordigd in allerlei lokale verenigingen en als er in de stad een evenement is, zoals een hardloopwedstrijd, dan zijn we daar bij.

Van een cliëntbezoek met de OV-fiets

Hoe ik dat merk in mijn werk? Ik krijg bijvoorbeeld te maken met allerlei typen cliënten. Soms werk ik met enorme bedrijven met vestigingen over de hele wereld, maar ik adviseer ook de buurman die een bedrijfje runt en alles daar tussenin. En dat bedoel ik vrij letterlijk. Ik kreeg bijvoorbeeld een keer een zaak van een bedrijf uit Vught en dat is bij ons om de hoek. Ik ben toen op de OV-fiets gestapt om te gaan kijken hoe het er in dat bedrijf aan toe gaat. Die afwisseling is leuk, want zo kom je nog eens ergens. Als je bij een advocatenkantoor werkt waar de cliënten alleen bestaan uit hele grote bedrijven maak je dat soort dingen denk ik minder snel mee.

Bekijk vacatures

Global Minds

Bij Holla gaan we steeds meer over grenzen heen en dat is iets wat je niet snel zult vinden bij de kleinere regionale kantoren. Wat dat betreft hebben we hier het beste van twee werelden en die variatie en afwisseling is erg leuk. Op een paar afdelingen binnen kantoor wordt veel internationaal gewerkt. Mijn collega’s pakken zaken op met buitenlandse advocaten van onze partnerkantoren in het Verenigd Koninkrijk en België. En het is dan niet dat één van de kantoren een klein deel voor zijn rekening neemt. Ze werken samen als één internationaal team.

Tot bellen met legal afdelingen in Parijs en Londen

Ik heb zelf een procespraktijk, waar ik voornamelijk met Nederlands recht te maken heb. Toch komt het weleens voor dat ik aan een internationaal dossier werk. Zo had ik laatst een zaak waar ik de processtrategie zat te bespreken met de juristen van de vestigingen in Parijs en Londen. Alles moet dan in het Engels en het gaat om enorme bedragen. Dat vind ik echt wel vet om te doen.

Volgende: Iris over Holla

Bekijk vacatures