“Vanaf dag een lag er een concreet plan om door te groeien.”

Het valt me vooral op dat alles heel goed geregeld is. Er zijn duidelijke processen en Holla is als kantoor heel erg bezig met het tevreden houden van alle collega’s. Sinds de coronatijd valt er bijvoorbeeld wekelijks een envelop met een cadeautje thuis op de mat. En vanaf de dag dat ik binnenkwam, op dat moment had ik vier jaar ervaring, zijn we aan de slag gegaan met een plan om mezelf verder te ontwikkelen. Daardoor kon ik me direct gaan specialiseren én ben ik weer een stap verder in het opbouwen van mijn eigen netwerk.

Ik kon me direct verder specialiseren

Het ultieme doel voor mij – en vele advocaten met mij – is namelijk het hebben van zelfstandigheid en onafhankelijkheid binnen Intellectueel Eigendom & ICT. Met mijn Business Unit Manager heb ik daarom een concreet plan opgesteld om dat te kunnen bereiken. Als eerste stap ben ik gestart met de Grotius-opleiding in Informatierecht. Deze diepgaande specialisatie zorgt ervoor dat ik cliënten op een hoger niveau kan ondersteunen. Het is een heftig, en enorm waardevol traject. Laatst zijn we ingegaan op het borgen van cloud-contracten bij een faillissement. Dit kan ik direct toepassen in vraagstukken voor cliënten. En kom ik er zelf niet uit? Dan kan ik bijvoorbeeld collega’s van Faillissement of Fusies en Overnames inschakelen. Andersom weten zij mij ook te vinden, we kunnen altijd even bij elkaar binnenlopen.

Bekijk vacatures

We delen kennis met elkaar én met cliënten

Er is ook voldoende ruimte om te kunnen sparren met de partners. Dat levert aan de ene kant inhoudelijk inzicht op. Aan de andere kant weet je zo beter waar iedereen mee bezig is. Daardoor heerst er een fijne sfeer op kantoor. Het voelt echt als één groot team. Iedere maandag en woensdag bespreken we hoe het gaat, of er iets overgenomen moet worden en delen we relevante kennis. Ik heb bijvoorbeeld met collega’s van het gelieerde, Britse advocatenkantoor TLT LLP een whitepaper geschreven over CE-certificering. Als je producten inkoopt buiten de EU, ben je als importeur namelijk verantwoordelijk dat deze producten voldoen aan de veiligheidsnormen. Dit soort informatie zetten we in om bestaande cliënten proactief te wijzen op juridische risico’s en om nieuwe leads te genereren.

Er is een krachtige mix tussen adviseren en procederen

Door mijn kennis te delen werk ik ook aan het opbouwen van een eigen portefeuille. Holla stimuleert dit, en denkt hier actief in mee. We hebben als Business Unit bijvoorbeeld een plan wat we willen doen en waar we willen uitkomen. Het opbouwen van je eigen praktijk is daar onderdeel van. Een ander onderdeel is dat ons werk uit een krachtige mix tussen adviseren en procederen bestaat. Door deze afwisseling is het werk nooit saai. Er gebeuren altijd dingen waar snel actie voor nodig is. Bij inbreuk op de rechten van een cliënt moet je snel kunnen handelen met een brief, door te procederen of door je voor te bereiden op een plotseling aangespannen kort geding. Het geeft veel energie als je na een succesvol traject de reactie van een cliënt ziet die zegt: ‘helder advies, daar kunnen we echt iets mee.’

Volgende: Alissa over carrière

Bekijk vacatures