“Van directe impact met details tot een strategisch juridisch steekspel.”

Local Hearts

Lokaal hoeft niet binnen de vierkante kilometer van Den Bosch te zijn. Het is voor mij breder dan dat. Niet alleen lokaal gegrond en gevestigd zijn, maar ook oprecht betrokken zijn. Dat is waar ‘Local Hearts’ in mijn ogen om draait. Hoe dit in de praktijk werkt? We communiceren proactief met cliënten. Dat betekent simpelweg de telefoon oppakken en vragen hoe het gaat. Zeker bij grotere bedrijven speelt er altijd wel wat. Als je een tijdje aan het praten bent, ontdek je zaken waar iets rommelt, of voorzie je mogelijke risico’s. Het cliché is waar: je kunt beter het probleem voor zijn dan het achteraf repareren. Zeker als het gaat om intellectueel eigendom ben je daardoor al in een vroeg stadium bij iets nieuws betrokken. Een uitvinding, nieuwe technologie, nieuwe ideeën. Die betrokkenheid en binding geeft mij veel energie.

Van directe impact met details

Er belt bijvoorbeeld een cliënt die iets nieuws heeft bedacht. Dan gaan we langs bij de loods op het industrieterrein en krijgen we uitleg over hoe zijn nieuwe product werkt. Vervolgens gaan we direct aan de slag om alles juridisch in goede banen te leiden. Dit kan gaan om het registreren van het merkrecht of het opstellen van een distributieovereenkomst. Bij Holla gaan we echt de diepte in om de regelgeving en richtlijnen goed toe te passen. Met als doel dat de uitvinding of het idee beschermd wordt, of dat anderen er op een goede manier ook gebruik van kunnen maken. Ik vind het mooi dat je met juridische details direct impact hebt op het verdere verloop van de organisatie of het product.

Bekijk vacatures

Global Minds

Het hebben van ‘Global Minds’ betekent voor mij dat je verder kijkt dan je neus lang is. En dan bedoel ik vanuit een gezonde handelsgeest over grenzen heen kijken. Dit gaat niet alleen over geografische grenzen, maar vooral ook over het hebben van een brede visie. Bij Holla denken we echt oplossingsgericht. Door een breed perspectief te houden kun je namelijk andere oplossingen bedenken, die efficiënter of beter zijn. Onze samenwerking met het Britse advocatenkantoor TLT LLP helpt hierbij. Wanneer we een lokale cliënt hebben die ook in Engeland actief is, weten we gezamenlijk meer en kunnen we proactief wijzen op juridische uitdagingen en met concrete mogelijke oplossingen komen.

Tot een strategisch juridisch steekspel

Procederen is aan de ene kant heel technisch. Je hebt te maken met ontzettend veel belangrijke details. Maar in het proces ben je ook continu strategische keuzes aan het maken, waar een brede visie bij helpt. Er zijn namelijk duizenden regels waar je mee kunt spelen. Laatst werd een cliënt bijvoorbeeld gedagvaard. Dit leidde tot een procedurele puzzel waar we uiteindelijk een hele goede positie hebben kunnen creëren. Met wat geluk – er gebeurde nog van alles – en een duidelijke strategie lijkt de zaak inmiddels van de baan. Het voelde als een juridisch steekspel, dat we met een goed doordachte aanpak hebben gewonnen.

Volgende: Gertjan over Holla

Bekijk vacatures