Alex over zijn carrière bij Holla

“Ik vind het hier iedere week leuker worden”

Holla was voor mij een bewuste keuze. Toen ik mijn carrièreswitch naar de advocatuur maakte heb ik goed nagedacht over wat ik wilde qua werk en locatie. Ik ben vervolgens heel gericht op zoek gegaan naar een advocatenkantoor dat daarbij paste. Toen ik hier ging solliciteren kon ik me eigenlijk niet voorstellen dat het geen goede match zou zijn en dat is gebleken: mijn sollicitatie was een schot in de roos.

Ik word vanaf het begin betrokken bij het kantoor

Waardering en betrokkenheid zijn twee dingen waar ik veel waarde aan hecht in mijn werk. Bij Holla krijg ik niet alleen terugkoppeling als ik iets kan verbeteren, maar ik hoor het ook als ik het goed doe. Die positieve feedback zorgt ervoor dat ik me gewaardeerd voel. Verder vind ik het prettig dat ik nauw betrokken word bij verschillende dossiers. Als iemand mij niet heeft ge-cc’d in een mailtje over een dossier waar ik in werk, wordt dit aan mij doorgestuurd met de vraag: wat vinden we hiervan? Een ander voorbeeld is de betrokken manier van de begeleiding van mijn patroon. Onze feedbackmomenten zijn een wisselwerking: we bespreken het werk dat ik heb gedaan, maar hij vraagt ook wat ik van zijn begeleiding vind. En we hebben het over het grote plaatje: over wat ik van Holla vind, wat mijn ambities zijn, hoe ik verder wil groeien en welke rol Holla daarin kan spelen.

Bekijk vacatures

Je loopbaan heb je hier zelf in de hand

Assertiviteit wordt beloond bij Holla. Dat is ook een beetje ons DNA, we zijn een groep ambitieuze mensen en gaan zelf op zoek naar mogelijkheden. Als junior advocaat word je in de gelegenheid gesteld om goed rond te kijken en proactief mensen te benaderen. Het wordt aangemoedigd om uiteenlopende werkzaamheden te verrichten en zo te ontdekken wat je wel of niet leuk vindt. Zo werk ik zelf niet alleen in faillissementen, maar houd ik mij ook bezig met litigation en ondernemingsrecht, omdat ik dat interessante rechtsgebieden vind. Ik leer daar veel van en de kennis die ik opdoe kan ik vervolgens gebruiken in mijn eigen praktijk. Ik creëer zo een fijne werkplek, waar ik op professioneel gebied steeds meer betrokken word.

Er is ook tijd voor ontspanning

Bij de advocatuur denken mensen vaak aan de series Suits of Zuidas. Advocaten hebben het imago dat ze tot drie uur ‘s nachts achter hun bureau zitten te werken. Ik vind mijn werk heel leuk, maar dat betekent niet dat het op nummer één staat. We werken bij Holla hard, maar dat betekent niet dat je structureel tot ‘s avonds laat op kantoor zit. Het leuke aan Holla is dat professionaliteit hier wordt afgewisseld met gezelligheid. Ik ga met mijn collega’s buiten de deur lunchen en er wordt iedere vrijdag geborreld op kantoor. En Holla is altijd goed vertegenwoordigd tijdens de tweewekelijkse Jonge Balie-borrels.

Volgende: Michelle over carrière

Bekijk vacatures

 

Weten hoe onze advocaten denken over hun carrière bij Holla?

Mark over werken bij Holla: