Iris over Holla

“Het komt regelmatig voor dat ik met collega’s uit andere rechtsgebieden aan een zaak werk”

Local Hearts

Local hearts betekent voor mij betrokkenheid en een persoonlijke benadering. Ik heb bij onze vaste cliënten contactpersonen waarmee ik regelmatig spreek. Wij weten van elkaar wat er speelt op professioneel niveau, maar we kennen elkaar inmiddels ook persoonlijk.  Een ander voorbeeld is het ‘Ladies in Legal’-netwerk, dat ik samen met twee collega’s heb geïnitieerd. Ladies in Legal heeft tot doel vrouwelijke bedrijfsjuristen uit de regio met elkaar in contact te brengen Tijdens de bijeenkomsten wordt stilgestaan bij zakelijke maar ook persoonlijke successen en uitdagingen. Ook bespreken we – onder het genot van een hapje en een drankje – een thema dat voor elke lady een raakvlak heeft. Het is mooi om te zien dat de eigen kijk van elke deelneemster weer tot nieuwe inzichten en inspiratie kan leiden.

We kennen elkaar en we weten wat bij wie speelt

Dat persoonlijke komt bij Holla ook terug in de omgang met collega’s. We kennen elkaar en we weten wat bij wie speelt. Initiatieven en successen maar zeker ook uitdagingen worden op kantoor gedeeld. Daarbij kun je altijd op de ondersteuning en de waardering van jouw kantoorgenoten rekenen. Om het groepsgevoel nog meer te versterken, organiseert kantoor diverse activiteiten. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een sportactiviteit. Zo fiets ik elk jaar mee met de Ronde van Holla en zet ik tijdens de bedrijvenloop van de Vestingloop mijn beste beentje voor. Bij deze activiteiten zie je je collega’s van een heel andere kant dan wanneer je puur alleen zakelijk met elkaar optrekt. Voor mij versterken dit soort activiteiten het ‘teamgevoel’.

Bekijk vacatures

Global Minds

In mijn procespraktijk heb ik met name te maken met Nederlands recht. Toch doen zich soms ook kwesties voor die een internationale blik vereisen. Pasgeleden heb ik bij een Nederlandse rechtbank nog geprocedeerd over een kwestie die naar Duits recht werd beoordeeld. Ook adviseerde ik een internationaal opererend bedrijf op het gebied van compliance. Op zo’n moment is het fijn dat we in het buitenland partnerkantoren hebben waarmee we makkelijk kunnen samenwerken of zaken naartoe kunnen doorverwijzen.  Zo kunnen we in alle behoeftes van onze cliënten voorzien.

We zijn bij Holla ‘goed bemand’

Wat ik vooral prettig vind, is dat we een full-service kantoor zijn en dat we een zaak daarom vanuit alle verschillende perspectieven kunnen benaderen. Het komt regelmatig voor dat ik met collega’s uit andere rechtsgebieden aan een zaak werk. We werken dan in teamverband, maar iedereen neemt wel echt de lead op zijn eigen onderwerp. We weten op zo’n moment precies wat we aan elkaar hebben. Ik werk nu bijvoorbeeld aan een pitch waarbij de bescherming van persoonsgegevens relevant is. Dan is het erg fijn dat we een privacy-afdeling hebben, die ik kan vragen om input. Ik kan ervan uitgaan dat als we de pitch winnen, de hele zaak in goede handen is en niet alleen het stukje aansprakelijkheid, dat ik voor mijn rekening neem.

Volgende: Pieter over Holla

Bekijk vacatures